Ta elevene med inn i regnskogen


TV-aksjonen tilbyr alle landets grunnskoler og videregående skoler et gratis undervisningsopplegg om regnskogen og menneskene som bor i den.

Regnskogen er som et grønt univers der det meste er uoppdaget. Den er hjemmet til millioner av mennesker og dyr og bidrar til å regulere klimaet på kloden. Nå kan elever og lærere fordype seg i regnskogens univers gjennom årets undervisningsopplegg. Det digitale undervisningsopplegget for grunnskolen inneholder en rekke spennende og kreative utfordringer for elevene, med blant annet quiz, klassekonkurranse og video. Opplegget er tverrfaglig og kan gjennomføres på alt fra to skoletimer til en hel dag. Undervisningsopplegget for videregående skoler retter seg særlig mot fagene naturfag og samfunnsfag, men er også et godt utgangspunkt for tverrfaglig prosjektarbeid. Gode lærerveiledninger gjør det enkelt for lærerne å ta i bruk opplegget, som selvsagt er spisset til skolens kompetansemål.

Hvert år engasjerer skoler seg i TV-aksjonen, både gjennom undervisningsopplegget og med egne innsamlinger og aktiviteter. I fjor brukte 450 000 elever av landets grunnskoler TV-aksjonens undervisningsopplegg.

Opplegget for grunnskolen er laget i samarbeid med Gyldendals digitale undervisningsplattform salaby.no og kan lastes ned her.

Opplegget for videregående er laget i samarbeid med FN-sambandet og kan lastes ned her.